Met de overwaarde op uw woning investeren in vastgoed

Nederland telt vele ouderen die een eigen woning bezitten met een forse overwaarde. Deze overwaarde is ontstaan doordat de woningwaarde is gestegen en de hypotheek helemaal of ruimschoots is afgelost. Bent u op zoek naar leuke manieren om deze overwaarde te gebruiken? Het vrijgemaakte geld kunt u gebruiken, om de (klein)kinderen aan een woning te helpen, om een tweede woning aan te schaffen, of om te investeren in vastgoed.

Vastgoed kopen voor (klein)kinderen
U kunt ervoor kiezen de overwaarde op te nemen en deze te schenken aan uw (klein)kinderen. Het gebeurt steeds vaker dat ouders hun kinderen financieel helpen tijdens hun leven. Het gebruiken van uw overwaarde is dan ook een uitstekende manier om dit te doen. U kunt bijvoorbeeld kiezen om uw (klein)kinderen financieel te hulp te staan bij de aankoop van hun eerste woning. Ook is het mogelijk een huis te kopen voor uw studerende kleinkinderen, waarbij een vastgoedfonds zoals Ferax het beheer en de verhuur regelt en u een deel van het rendement krijgt.

 

Als aanvulling op uw pensioen

Het is natuurlijk ook mogelijk om de overwaarde op uw woning te gebruiken als aanvulling op uw pensioen. Er is een aantal hypotheekvormen dat u kunt afsluiten om de overwaarde op uw woning te verzilveren. Op deze manier heeft u wat extra geld in de portemonnee. Dit kunt u gebruiken als extra inkomen, maar u kunt hier ook een grote aankoop mee doen. Denk hierbij aan het kopen van een tweede woning die u wilt verhuren. U kunt dan inkomen genereren uit de verhuur van het pand. Ook is het kopen van een woning een manier om uw geld te investeren in vastgoed.

 

Investeren in vastgoed met weinig geld

Wanneer u de overwaarde van uw huis verzilvert, kunt u dit gebruiken om in vastgoed te investeren. Volgens ING neemt het aantal particulieren die dit doen steeds toe. Allereerst omdat u op vastgoed rendement ontvangt. Daarnaast is vastgoed minder gevoelig voor inflatie. Tegenwoordig is investeren in vastgoed toegankelijk voor een breder publiek. U kunt al met een inleg vanaf €25.000 obligaties kopen in een vastgoedobligatiefonds.

 

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *