Overwaarde opnemen, hoe werkt dat?

Wat is overwaarde? Wat zijn de mogelijkheden om dit op te nemen? Klik verder voor meer informatie.

Overwaarde opnemen, hoe werkt dat?

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren erg gestegen. Dit is geen goed nieuws als je een huis wilt kopen. Maar voor de mensen die een huis bezitten, is het positief. Doordat de huizen meer waard zijn geworden, hebben veel huizenbezitters overwaarde. Dit betekent dat hun huis meer waard is dan de hypotheek die op het huis rust. Tegenwoordig zie je dat veel huizenbezitters hier gebruik van willen maken. Want het is altijd fijn om meer geld te kunnen besteden. Welke mogelijkheden heb je om de overwaarde op je huis te verzilveren? Dat lees je hier.

Overwaarde opnemen

Je vermogen zit natuurlijk in stenen. Dus je huis is meer waard dan alleen de hypotheek. Alleen het geld komt pas vrij op het moment dat je je huis verkoopt. Voor veel huisbezitters is dat niet interessant, want ze willen wel in het huis blijven wonen. Een huis of appartement kopen is vaak niet mogelijk in deze tijd, want er is weinig aanbod. En vaak moet je een duurder huis terugkopen. Dat is niet heel aantrekkelijk, want dan gaat de overwaarde direct in je nieuwe woning. De overwaarde komt wel vrij als je een goedkoper huis koopt. Maar veel particulieren nemen hun overwaarde op een andere manier op.

Mogelijkheden om de overwaarde op te nemen

Er zijn verschillende mogelijkheden om overwaarde op te nemen. Je kunt je overwaarde laten uitbetalen als aanvulling op je pensioen. Dit is voor mensen die de pensioenleeftijd bereiken erg aantrekkelijk, want zo hebben ze een extra inkomen wat ze kunnen besteden. Daarnaast kan je van de overwaarde ook je eigen huis laten verbouwen. Zo kun je dit bijvoorbeeld gebruiken om je huis te verduurzamen. Dat scheelt uiteindelijk weer in de maandelijkse kosten.

Overwaarde indirect beleggen in vastgoed

Ook kan je met de overwaarde in een nieuw vastgoedproject investeren. Een optie waar veel particulieren dankbaar gebruik van maken. Zij kopen een nieuw vakantiehuisje of appartement voor de verhuur. Maar wat nou als je niet meteen genoeg geld bij elkaar hebt voor een heel appartement? Je kunt met je overwaarde ook indirect beleggen in vastgoed. Dat is een vorm waarbij je samen met andere beleggers een pand opkoopt. En per jaar tot wel acht procent rendement kunt binnenhalen. Bij Ferax Vastgoed kun je jezelf bijvoorbeeld al vanaf 1.000 euro een vastgoedbelegger noemen.

Wil je meer informatie over Ferax Vastgoed? Ga dan naar www.feraxvastgoed.nl.

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *